Az MNB 15 millió forint bírsággal sújtotta a MIC Biztosítási Alkuszt

Az MNB 15 millió forint bírsággal sújtotta a MIC Biztosítási Alkusz Kft.-t‼️
⚠️Az ok, hogy csak egyetlen biztosító konstrukcióját kínálta ügyfeleinek az alkusz.
⚠️ Pontatlanságok, hiányosságok merültek fel a biztosításközvetítő adatszolgáltatásban is, az oktatási nyilvántartása, összeférhetetlenségi szabályzata, közvetítőinek bejelentése, illetve az ügyféltájékoztatás és panaszkezelés kapcsán.
A vizsgálat során az MNB megállapította, hogy a MIC nem felel meg az alkuszi működés feltételeinek, mivel nem elemez és ad át elegendő számú, egymással versengő biztosítási ajánlatot megbízóinak. Az alkusz jogállása szerint az ügyfelek megbízásából dolgozó, a nekik legmegfelelőbb terméket megkereső független közvetítő. Emellett a biztosítási szerződések megkötésének előkészítésekor nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően adta át a biztosító igényfelmérő dokumentumát az érintett ügyfeleknek.
‼️Az MNB kötelezte az alkuszt többek között arra, hogy a biztosítási szerződések megkötése előtt kellő számú, a piacon hozzáférhető konstrukciót elemezzen, s adja át annak eredményét az ügyfelek számára.
‼️Az MNB kötelezte a MIC-et az egyéb feltárt jogsértések megszűntetésére is, illetve – határidők kitűzésével – arra is, hogy erről írásban számoljon be a jegybanknak.
forrás:Magyar Nemzeti Bank


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal