Megbírságolta és intézkedésekre kötelezte az MNB a Takarék Jelzálogbankot

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2 millió forintra megbírságolta és intézkedésekre kötelezte a hitelkockázat és az informatikai biztonság területén feltárt hiányosságok miatt a Takarék Jelzálogbankot – közölte a hitelintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A közlemény szerint az MNB 2019. április 16-tól témavizsgálatot tartott a társaságnál a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről szóló törvénynek megfelelés ellenőrzése céljából.

A jegybank határozatában kötelezte a társaságot, hogy a hitelkockázatok vonatkozásában legkésőbb 2020. október 31-ig, az informatika és információbiztonság területén legkésőbb 2021. január 31-ig tegyen eleget a határozatban tételesen előírt kötelezettségeinek.

Az MNB kötelezte a társaságot, hogy a hitelkockázatokra vonatkozó kötelezettségek végrehajtásának ellenőrzéséről készített – az igazgatóság által megtárgyalt és a felügyelőbizottság által jóváhagyott – belső ellenőri jelentését legkésőbb 2020. november 30-ig, az értékbecslők minősítésére irányadó belső szabályozás átalakításáról szólót legkésőbb 2021. február 28-ig küldje meg a Magyar Nemzeti Banknak.

(Forrás: MTI)


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal