A NAV végrehajtásokra nem vonatkozik a vészhelyzethez kapcsolódó moratórium?

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés, , szöveg, amely így szól: „INGYEN SEGÍTÜNK! FIZETÉSI NEHÉZSÉGEK ESETÉN, PÉNZÜGYI DÖNTÉS MEGHOZATALA ELŐTT”

Ezzel a kérdéssel kereste meg irodánkat egy fiatal házaspár, akik a napokban kaptak fizetésre szóló felszólító levelet a NAV-tól.📩
➡️A házaspárt nemrégiben ingatlant vásárolt, aminek illetékfizetési határideje 2020.03.17-én vált esedékessé. A házaspárnak vendéglátói vállalkozása van, ami a koronavírus okozta vészhelyzet miatt ellehetetlenült, nem tudták az illetéket befizetni. Fizetési haladékot kértek, azonban azt a hatóság elutasította, csak a részletfizetést engedélyezte. Mivel a vállalkozásnak semmiféle bevétele nem volt, az első részletet már nem tudta befizetni. Ezt követően kapták meg a felszólító levelet.
A panaszosoknak sajnos nincs jó hírünk. ☹️
‼️A vészhelyzethez kapcsolódó intézkedés csak azoknak nyújt segítséget, akik ellen a rendelet hatályba lépésének napján, március 24-én már folyt a végrehajtási eljárás.‼️
Nekik a veszélyhelyzet vége utáni 15 napig nem kell aggódniuk a NAV-hoz tartozó végrehajtási esetekben. Megjegyezzük, hogy akiknek például a bank felé volt elmaradásuk, és az ügyük már végrehajtási szakaszban volt, nem kapták meg ezt a könnyítést, rájuk nem vonatkozik a hitelesek által igénybe vehető moratórium.
A házaspár NAV tartozására tehát jogszabálynak megfelelően küldte ki a fizetési felszólítót, mivel tartozásuk 2020. 03.24-e után keletkezett, annak ellenére sem, hogy a lejárt tartozásuk közvetlen a koronavírushoz köthető gazdasági helyzet következménye.

__


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal