Így jelezzük, ha nem kívánunk élni a moratóriummal

A képen a következők lehetnek: 2 ember, ülő emberek és cipők

Hogyan jelezzük, ha nem kívánunk élni a hiteltörlesztési moratóriummal, ami március 18-ig folyósított hitelekre vonatkozik és év végéig tart.❓
ℹ️Először is nézzük meg mit jelent a moratórium: A tőketartozást sem a fizetési moratórium ideje alatt, sem a fizetési moratórium lejártát követően nem lehet a moratórium ideje alatt nem teljesített kamat összegével megnövelni. Ezt a kamatot a hátralévő futamidőben esedékes törlesztőrészletekkel együtt a fizetési moratórium lejártát követően a futamidő alatt, évente egyenlő részletekben kell megfizetni. A futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy az esedékessé váló törlesztőrészlet és a fizetési moratórium alatt keletkező részletekben megfizetendő kamat összege együttesen ne haladja meg az eredeti szerződés szerinti törlesztőrészletek összegét. A kamatra vonatkozó szabályokat megfelelően kell alkalmazni a díjakra is.

Mit is jelent ez a gyakorlatba, hogyan jelezhetjük fizetési szándékunkat a különböző pénzintézeteknél:

🔹A Takarékbanknál:
- a call centeren,
- e-mailen,
- postai úton, i
- indokolt esetben a Takarékbank bármely bankfiókjában (előtte telefonon hívjuk, hogy van-e a rendkívüli helyzetben ügyfélfogadás)

🔹A K&H Bank honlapja szerint az ügyfelek e-bank üzenetben, K&H mobilbank üzenetben, K&H mobilbankból telefonon, illetve a K&H Távbankon keresztül jelezhetik törlesztési szándékukat.

🔹Az OTP Banknál az internetbankon keresztül, illetve a honlapon egy nyilatkozat kitöltésével is lehetősége van az ügyfeleknek folytatni a törlesztést.


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal