Jó befektetés-e a kriptovaluta?

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Ezzel a kérdéssel kereste meg irodánkat Pali bácsi, aki a lejárt életbiztosítását szerette volna befektetni.

Kedves Pali bácsi!

‼️NE KRIPTOVALUTÁBA FEKTESSE A PÉNZÉT‼️
Tömören ennyi lett volna a válaszunk. Bővebben:
A kriptovaluták jogi helyzete szabályozatlan, jellemzően nem tartoznak a jegybankok felügyelete alá, továbbá sokszor, és kiszámíthatatlanul változik az árfolyamuk, így rendkívül magas kockázattal járhatnak. Probléma esetén a felhasználók számára egyetlen intézmény sem garantálja az ügylet megfelelő lebonyolítását, a károk megtérítését. A vitát csak polgári peres eljárással rendezhetik a fogyasztók, és sok esetben bűncselekmény gyanúja is felmerül. A világhálón rendszeresen feltűnnek pl. nagy közösségi médiaszolgáltatók által kibocsátott – a valóságban azonban még el nem érhető – kriptovaliták.
A legfrissebb információk szerint a facebook nevében hamis előértékesítés folyik, ami a gyakorlatilag egy piramisjáték, a személyes adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények melegágya. Pali bácsi kis híján ennek esett áldozatául.
Az MNB információi szerint több hasonló elven alapuló portál hirdet kriptovalutát pl. Uplibra, a Calibra és a Buylibracoins amelyek a világ egyik legjelentősebb közösségi médiaszolgáltatója kriptovalutájának úgymond „előértékesítését” kínálja. Ezek színvilága, elemei az adott közösségi médiafelületre, illetve a kriptovaluta hivatalos portáljára hasonlítanak, nem zárható ki, hogy azokat illegálisan használják fel.
‼️FIGYELEM! EZEK CSALÓK!‼️
Magyarországon ilyen „előértékesítés” még nincs, de nem zárható ki, hogy a korábban is hamis kriptovalutákkal piramishálózatot építő hazai csoportok hasonló ajánlatokkal léphetnek elő.


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal