Mit érdemel az a bűnös, aki a bajban lévőktől csal ki pénzt?

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Az MNB szerint 111 millió Ft bírságot.

A 🔹Magyar Adósságrendező Zrt.🔹 engedély nélküli alkuszi tevékenységet végzett.
Mint a jegybanki vizsgálat feltárta, a társaság úgynevezett „mediációs tevékenysége” során üzletszerűen, tevékenységéért díjat felszámítva több száz, deviza alapú jelzáloghitellel rendelkező magánszemély esetében – azok megbízásából, helyettük eljárva – működött közre hitel- és kölcsönszerződéseik módosítása érdekében az érintett pénzügyi intézményeknél. A társaság több honlapon népszerűsítette az általa nyújtott szolgáltatást. Mindez üzletszerű pénzügyi szolgáltatás közvetítési tevékenységnek, nevezetesen alkuszi tevékenységnek minősül, de a Magyar Adósságrendező Zrt.-nek nem volt jegybanki engedélye erre. Működése így alkalmas volt a károkozásra, s a pénzügyi rendszerbe vetett közbizalom megingatására.
B. Péter kezdeményező, irányító, szervező funkciót töltött be a tevékenység során, érdemi tárgyalásokat folytatott a pénzügyi intézményekkel az adósok érdekében, aktívan közreműködött az adósok korábbi szerződéseinek módosításában, így nélküle a jogsértés nem, vagy csak szűkebb körben valósulhatott volna meg.
Mindezért az MNB 110 millió forint bírságot rótt ki a Magyar Adósságrendező Zrt.-re a jogosulatlanul végzett alkuszi tevékenységért, s 1 millió forintot a tőkepiaci törvény megsértéséért. B. Péter közreműködése miatt 12 millió forint büntetést kapott. Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a jövőre nézve a társaság számára az engedély nélküli pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzését is.
bővebben: MNB https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2020-evi-sajtokozlemenyek/pecsetes-papirja-volt-rola-hogy-nem-szabad-megis-jogosulatlan-tevekenyseget-vegzett


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal