Fellendülés előtt áll a személyi hitelezés

Vasárnap hatályba lépett az a jogszabályváltozás, ami jelentősen egyszerűbbé teszi a pénzügyi intézményeknek, hogy online-hiteltermékeket vezessenek be Magyarországon.

Az EY tanácsadó cég szerint ennek következtében jelentősen fellendülhet az online személyi kölcsönök piaca, várhatóan egyre nagyobb számban fordulnak majd elő olyan konstrukciók, amelyekkel gyakorlatilag bárhonnan és bármikor igényelni lehet személyi kölcsönt.

A szerződéskötés menetének változása miatt már a kérelem beküldése után rövid időn belül megérkezhet az ügyfél számlájára a kért összeg, különös tekintettel az ez év júliusában bevezetni tervezett azonnali átutalási rendszer által lehetővé váló szolgáltatásokra.

Csonga Péter, az EY tanácsadója elmondta: „a szektor szereplői számára heteken belül megnyílik az út az innovatív termékek egyszerűsített piaci bevezetése előtt, a versenyelőny megszerzéséhez olyan szolgáltatást kell kialakítaniuk az intézményeknek, amely egyben ügyfél- és felhasználóbarát is.”

Hozzátette: a pénzintézeteknek emellett gyakorlatban is biztosítaniuk kell a megfelelő informatikai infrastruktúrát, kockázatkezelési rendszereket, adatkezelési és védelmi protokollokat. Ezek gyors és hatékony bevezetéséhez sok esetben nem elegendőek a pénzügyi intézményeken belüli erőforrások, így külső szakértőt is érdemes bevonni a folyamatba.

Az EY szakértője jelezte: további könnyítés,hogy a jogszabályok az idei év eleje óta sok esetben már nem követelik meg az ügyfél-azonosításkor a valós idejű videókapcsolatot. Ez egyrészt jelentős javulást eredményezhet az úgynevezett ügyfélélmény tekintetében, másrészt tovább támogathatja a banki nyitvatartási időn kívüli szolgáltatások elterjedését.

(forrás: kamaraonline.hu)


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal