Rekordösszegű hitelfelvételt hozhat a Karácsony

A Magyar Nemzeti Hitelbank MNB előrejelzése alapján Rekordösszegű hitelfelvételt hozhat a karácsony. Akár 450 milliárd forint felett is lehet majd a személyi kölcsönök összege.

2008-ban ez az összeg még 160 milliárd forint volt, vagyis most akár megháromszorozódhat a személyi hitelek állománya. A megfontolt költekezés érdekében újra karácsonyi tájékoztató kampányt indított a jegybank.

A panaszok száma viszont nem csökken; mintegy 1200 fogyasztási hitellel kapcsolatos panasz érkezett az MNB-hez novemberig, ezért a jegybank honlapján elérhető fogyasztási hitel és lízingválasztó kalkulátor nyújt tájékoztatást és tesz lehetővé összehasonlítást. Mindez mobiltelefonon is elérhető, szóval előzetesen érdemes tájékozódni.

A hitel típusától és az azt kínáló pénzügyi intézménytől függően akár 45 ezer forint is lehet az eltérés a visszafizetendő tartozásnál egy egyéves futamidejű, 200 ezer forintos hitel esetében.

Megfontoltan döntsön hitelfelvételkor, keresse pénzügyi navigátor tanácsadó irodánkat és hitel összehasonlító kalkulátort: https://hitelvalaszto.mnb.hu/#/


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal