Az OTP Bank központi irányítás alá vonta a befektetési és privát banki szolgáltatásait

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ülő emberek, asztal és belső tér

Az idén január elejétől az OTP Bank csoportszinten integrálta a befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatásait, így az OTP Global Markets Igazgatóság felel a treasury ügyletek, a letétkezelési és tőkepiaci műveletek, a privát banki szolgáltatások, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenységért is.

A szervezeti átalakítás közvetlenül nem, az ezzel járó szolgáltatásfejlesztés és a termékpaletta kiszélesítése azonban érzékelhető lesz a magyarországi és a leánybanki ügyfelek számára is a jövőben – jelezték.

Az üzletág markáns növekedésen ment keresztül, jelentősen megerősödött Magyarországon, vezető szerepe van a vállalati kötvénykibocsátásokban – mutatott rá a pénzintézet. Azt is hozzátették, hogy az OTP Global Markets tavaly a leánybankok tőkepiaci szakértőivel közösen mintegy 19 ezer vállalati, lakossági és intézményi ügyfelet szolgált ki.

Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója elmondta: a privát banki és a treasury tevékenység egységes irányítás alá vonása egy logikus lépés, hiszen így könnyebben elérik ügyfeleiket, akiknek egyedi ajánlatokat és még magasabb szintű szolgáltatásokat tudnak nyújtani a jövőben.

Az OTP Bank teljes magyarországi privát banki ügyfélállománya jelenleg közel 23 ezer fő, a hitelintézet által kezelt hazai vagyon pedig nagyságrendileg 2328 milliárd forint – részletezték. Csoportszinten jelenleg 72 ezer privát banki ügyfele van a csoportnak, és a kezelt vagyon eléri a 8,3 milliárd eurót – tették hozzá.

(Forrás: MTI)


© 2018. Minden jog fenntartva

Egy TAVOSZ oldal